Beraad.

Even serieus, nu.

— beraad —

De meerderheid beslist, dat is eigen aan een democratisch proces, en maar goed ook. Ook binnen lokale politieke partijen.  Er werd beslist dat beide huidige meerderheidspartijen DAS en CD&Vplus een kartellijst zullen vormen.

Ik heb steeds aangehouden dat ik dit geen goeie zaak zou vinden voor de democratie in mijn mooie gemeente. En blijf dat vinden.  En zal dus niet deelnemen aan het kartel DAS / CD&Vplus bij volgende verkiezingen in 2018.  Ook niet als onafhankelijke.

Dit is een weloverwogen keuze, geen bevlieging, geen berekening.  Lokale politiek is geen wiskunde maar wel een spiegel van waardering voor geleverde inspanningen en voorgestelde visies.  In die spiegel wil ik steeds rechtdoor kunnen kijken.

Enig beraad op persoonlijk politiek vlak is dus aan de orde.  Ondertussen wil ik hard, collegiaal en fideel blijven werken voor onze gemeente.  Met respect en waardering voor de collega’s binnen de bestuursploeg van De Panne maar wel met een ander perspectief.

Ten gepasten tijde zal ik verder reageren, ondertussen hul ik mij in mijn zomerjas der stilzwijgendheid betreffende dit onderwerp, in de wetenschap dat hiermee voorlopig gesteld werd wat ik wil stellen.

Facebook Comments

4 reacties op “Beraad.

 1. Een mens die niet exclusief voor trouw aan zijn innerlijke inzicht kiest, installeert de leugen in de centrum van zijn ziel. Simone Weil.
  Beste Bram, je beslissing bezorgd me kippenvel. Dit zal geen gemakkelijke beslissing geweest zijn en dit toont aan dat er nog mensen zijn die kiezen voor het innerlijk inzicht. Ik wens je te feliciteren met de richting die je kiest en dat je ethiek vooropstelt. Jammer dat de goedmenende mensen het strijd toneel verlaten. Kijk uit het raam, de lente is daar. Een nieuw begin. Veel succes.

 2. Een welgemeende proficiat voor je beslissing. Het is als kiezer met een overtuiging niet fijn om er ongevraagd zomaar een andere overtuiging bij te krijgen. De verkiezingsstress begint, de lijsten geraken niet vol en dan wordt er maar overgegaan tot onverenigbare beslissingen. Schoenmaker blijf bij je leest. Fijn dat jij dit durft doen.

 3. Bram, deze uitspraak van jou waardeer ik heel erg!
  Waarschijnlijk ook nog vele andere burgers.
  Hopelijk blijf je ten dienste van de inwoners van Adinkerke – De Panne op de gedreven manier zoals je dat in het verleden deed…

  Sta me toe dat ik bij je eerste zin hierboven toch mijn bedenkingen heb…
  Inderdaad, de meerderheid beslist, maar daaraan vooraf gaand stel ik mij de vraag hoe men aan die meerderheid komt? En waarom deze al wordt aangegaan vóór er verkiezingen zijn.
  Volgens mij is er op die wijze geen vorm van democratie!
  Wij hebben totaal geen inspraak in die meerderheid.
  Stemmen heeft dus eigenlijk al totaal geen zin meer..

  Nogmaals dat is nu wel Mijn Gedagd…

  Rudy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.